Skupina “Ali me slišiš?”

Kolikokrat ste se znašli v pogovoru, kjer vas sogovornik sploh ni poslušal, ampak samo čakal, da dokončate stavek, zato da bo lahko povedal svoje? In kdaj ste nazadnje sami res slišali in razumeli osebo, kaj vam želi povedati, brez da bi ji skušali dopovedati svoj prav? Kolikokrat ste si želeli globljih pogovorov z ljudmi, vendar ste ostali na površini?

Lahko smo obkroženi z množico ljudi in hkrati osamljeni, odtujeni eden od drugega. Lahko pa imamo samo eno osebo, ob kateri se počutimo videno, razumljeno in sprejeto v svojem bistvu. Ko lahko v odnosu razkrijemo in smo sprejeti tudi v tistih delih sebe, katere sami težko sprejmemo, se vzpostavi globlja vez z drugo osebo, umirijo se misli, telo in nekaj v nas se zaceli. Zdravilno je stati tudi na drugi strani, držati prostor za ranljivost druge osebe.

Skupina je namenjena vsem tistim, ki si želite poglobiti stik s svojimi najbližjimi (partner, otroci, starši, prijatelji…) ali želite poiskati globlji stik z novimi ljudmi. Pri vzpostavljanju globljega stika nas lahko zavirajo lastne blokade (npr. strahovi), lahko pa da skušamo najti globlji stik z ljudmi, ki tega niso pripravljeni ali celo ne zmorejo. V obeh primerih lahko ohranimo svojo pristnost in spoštovanje.

Govorili bomo o temah kot so aktivno poslušanje, vzpostavljanje globljega stika, čustva, avtentičnost, ranljivost, združevanje konceptov ohranjanja sebe (svoje samostojnosti, pristnosti, meja) ter ohranjanja odnosa (stika, bližine, zaupanja) in še kaj. Ker je aktivno poslušanje veščina, jo bomo na srečanjih tudi vadili v parih in razreševali blokade, ki nas ovirajo pri vzpostavljanju globljega stika z ljudmi in krepili poslušanje sebe v odnosu (o sebi boste govorili le toliko kot boste sami želeli).

Na skupini je zagotovljena varnost zaupnosti in v ospredju so načela neobsojanja, sprejemanja in sočutja.

Skupina bo sprejela med 6 in 8 članov. Sestala se bo osemkrat, enkrat tedensko, ob torkih od 17.00 do 19.00.

Pogoj za vstop v skupino je eno individualno srečanje z voditeljico skupine.

Cena za 8 srečanj je 200 evrov oziroma 160 evrov za študente, brezposelne in upokojence.

Toplo vabljeni vsi tisti, ki želite zavestno razvijati iskrene in pristne odnose.

Vodja skupine: dr. Vesna Mirt